21.06.2021

  • Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde her Ramazan ayında üretilen ve geleneksel hale gelen yağlı ekmek, vatandaşlar tarafından özelikle sahur vaktinde tüketilmeye devam ediyor.

  • Yıllardır ilçeye has un ve yağın yoğrulmasıyla elde edilen hamur, belirli bir süre dinlenmeye bırakılıyor.

  • Hazırlık iftardan sonra başlıyor Yağlı ekmeğin uzun uğraş gerektiren bir iş olduğunu söyleyen Laçin, Normal ekmek bir defa yoğrulurken, bu ekmek birkaç defa yoğruluyor.

  • 25 yıldır baba mesleği taş fırını ustalığı yapan Erkan Laçin, Eskiden müşteriler yağlarını getirip, kaç tane ekmek yapmamızı istiyorsa yapıyorduk, şimdi yoğunluktan dolayı yağı biz ekiyoruz.

04/05/21 13:16

Siverek’te sahurun vazgeçilmezi yağlı ekmeğe rağbet sürüyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde fırıncılar tarafından özenle yapılan yağlı ekmek, sahur vaktinde büyük rağbet görüyor. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde her Ramazan ayında üretilen ve geleneksel hale gelen yağlı ekmek, vatandaşlar tarafından özelikle sahur vaktinde tüketilmeye...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin