26.07.2021

  • Samsun'un Yakakent ilçesinde denizlerde yüzer ağ kafeslerde yetiştirilen Türk somonu hasadının sonuna gelindi.

  • İri alabalıkların et renk kalitesinin Japon piyasasına göre tutturulabilmesi için balıklar Türk Gıda Kodeksi'ne uygun renk pigmenti içeren yemlerle beslenmekte ve ihracata sunulmaktadır diye konuştu.

  • Son yıllarda Japonya'dan gelen talepler üzerine tesislerimiz, planlamalarını bu yeni taleplere göre revize ederek, iri alabalık üretimlerini artırmaya karar vermişlerdir.

  • 2020 yılında bu iki su rezervinde ağ kafeslerde 8 bin 261 bin ton alabalık üretimi gerçekleşmiştir.

11/06/21 16:45

Samsun’da ‘Türk somonu’ hasadı

Samsun'un Yakakent ilçesinde denizlerde yüzer ağ kafeslerde yetiştirilen "Türk somonu" hasadının sonuna gelindi. Bafra ilçesi Derbent Barajı'nda 500-600 gram ağırlığa kadar yetiştirilip sonrasında kasım, aralık aylarında denize canlı olarak alınan ve burada 5-6 ay süreyle...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin