07.07.2022

  • Yaylalarda, ovalarda ot yiyen hayvanların et tatları daha güzel olduğu için yayla, köy hayvanı tercih ediyoruz.

  • Kavurma yapımında arkadaşına yardım ettiğini ve kavurma yaparken güzel bir ortam olduğunu belirten köy sakinlerinden Resul Ecevit Çelen ise Kavurma yapan arkadaşımıza yardımcı olmaktan çok memnunuz.

  • Yapılan kavurmanın iyi olması için 4 saat pişirilmesi gerektiğini aktaran Gür, Kavurmanın içinde su kalmayacak.

  • Eskiler bilir 1 sene kavurma kalır, her kış yapılırdı kavurma.

22/05/22 08:51

Rizeli’nin vazgeçilmezi ’Rize Kavurması’

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Çeşmeli köyünde 48 yaşındaki kavurma ustası Ali Gür yöresel lezzetlerden biri olan Rize Kavurması yapımını titizlikle sürdürerek Türkiye'nin her noktasına ulaştırıyor. Türkiye'nin her noktasına gönderdiği kavurmaları belirlediği ölçüde yağ...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin