01.12.2021

  • Araştırma sonuçlarınailişkin bilgiler veren İÜ Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.

  • Nuray Erkan, müsilaj ile Denizden çıkan balık yenir mi?, Bir hastalık yapıcı etken var mı?düşüncesiyle halkta bir tedirginlik oluştuğunu belirtti.

  • Denizdeki balıkta, halkın sağlığını tehdit edecek unsurları mikrobiyal ve kimyasal tehlikeler olarak sıralayan Prof.

  • Erkan, konuyu bu proje özelinde değil, müsilaj öncesinde de incelediklerini, dolayısıyla bir kıyasın mümkün olduğunu aktardı.

08/10/21 23:38

Müsilaj hamsi ve istavritin et kalitesini bozdu

TÜBİTAK projesi kapsamında müsilajın Marmara Denizi'ndeki balıklara ve halk sağlığına etkisi, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi'nden bir ekip ile çeşitli firma ve kuruluşların iş birliğiyle araştırılıyor. İlk verilerine göre, hamsi ve istavritte besin kompozisyonu...

Türkiye Gazetesi ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin