24.10.2021

  • Doğal yöntemlerle çıkarılan ve kendine özgü tadı, berrak rengi ve sertliğiyle tercih edilen Kemah tuzu, Türk Patent ve Marka Kurumunca onaylanarak tescillendi.

  • Sıcaklar 3 bin yıllık Kemah tuzuna bereket getirdi Erzincan'ın Kemah ilçesine bağlı Kömür köyünde 450 yıllık tuz ocağı üretime devam ediyor.

  • Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde övgü ile bahsettiği tuz ocağının geçmişi 450 yıl öncesine dayanıyor.

  • Osmanlı döneminde Ermeniler tarafından işletilen tuz ocağında yaklaşık 100 metre derinlikteki tünelden gelen tuzlu su, sayıları 150'yi bulan göletlerde bekletiliyor.

08/09/21 10:29

“Kemah Doğal Kaynak Tuzu” Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı

Erzincan'da doğal yöntemlerle çıkarılan, rengi ve sertliğiyle tercih edilen "Kemah Doğal Kaynak Tuzu" coğrafi işaret belgesi aldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kemah ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Kemah doğal kaynak tuzuna coğrafi işaret almak için Türk Patent ve...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin