27.09.2021

  • Sinop'ta kışın bol miktarda avlanan palamut ve toriklerden yapılan lakerdalar yazında tezgâhları süslüyor.

  • Karadeniz'de balıkçılar tarafından av sezonunda avlanarak buzhanelere konulan palamutlar lakerda olarak kavanozlara girdi.

  • Bölgede tuzlu balık olarak da bilinen ve temizleme, yıkama, tuzlama, kavanozlama gibi uzun uğraşların ardından tüketime hazır halen getirilen lakerdalar, kavanozu 250 liradan satışa sunuldu.

  • Lakerdanın iyi olması için palamudun irisi ya da torik olması şart.

08/07/21 16:05

Kışın yapılan lakerdalar yazın tezgâhları süslüyor

Sinop'ta kışın bol miktarda avlanan palamut ve toriklerden yapılan lakerdalar yazında tezgâhları süslüyor. Bölgede tuzlu balık olarak da bilinen ve temizleme, yıkama, tuzlama, kavanozlama gibi uzun uğraşların ardından tüketime hazır halen getirilen lakerdalar, kavanozu 250...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin