08.05.2021

  • Bazı yiyeceklerin bozulma miktarı gözle görülebilse de, bazıları çok daha sinsi ve gizli olabiliyor.

  • Ancak, eğer küflenmeye başlayan bir ekmeğin üzerindeki yeşil kısmı atıp geri kalanını yemeyi tercih eden biriyseniz, sizi bekleyen tehlikeden haberiniz yok demektir.

  • Yiyecek türüne bağlı olarak küf, hif adı verilen bir kök sistemi kullanarak ekmek gibi yumuşak yiyeceklerin derinliklerine işleyebiliyor.

  • Business Insider üzerinde yayınlanan bir habere göre yaşlı bir çift, küflenmiş bir konserve çorba içtikten sonrahastaneye kaldırıldılar.

19/04/21 15:27

Küflü Ekmeğin Küflü Kısmını Atıp Temiz Kısmını Yiyenlere Kötü Haber

Yiyecek israfı oldukça kötü bir şey ama günümüzde herkesin yoğun derecede meşgul olması, mutfağımızda neyin tarihinin geçmek üzere olduğunu takip etmeyi zorlaştırabiliyor. Bazı yiyeceklerin bozulma miktarı gözle görülebilse de, bazıları çok daha sinsi ve gizli olabiliyor....

Chip ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin