20.05.2022

  • Erzurum yöresel yemeklerinden Çortutu Pancarı ve Aşmalı Yahni'ye Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

  • Palandöken Kadın Kooperatifi lotus yemek çalışanlarından Aslı Çakır ve Günay Hurşit, Erzurum ve yöresine ait çortutu pancarının malzemeleri ve yapımını tarif ettiler.

  • Çortutu yemeğinde kullanılacak malzemeler ise 6 adet Şalgam, 150 gram Kıyma et, 1 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı salça, Zeytin yağ veya tereyağı, Tuz, Karabiber ve Reyhan.

  • Şalgamlar, ilk önce daire şeklinde sonra küçük parmak kalınlığında ve boyunda kesilir.

29/01/22 08:17

Erzurum en fazla coğrafi işaret alan üçüncü il

Erzurum yöresel yemeklerinden Çortutu Pancarı ve Aşmalı Yahni'ye Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi verildi. Erzurum aldığı coğrafi işaret sayısı bakımından ilk üç il arasında olurken 50 ürünün daha tescil beklediği belirtildi. Çortutu...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin