15.05.2021

  • Omega-3 zengini olan balık bağışıklık sistemini güçlendirirken, Covid-19'a karşı panzehir olarak gösteriliyor.

  • Yetiştiriciliğin payının 2025 yılında avcılık yoluyla elde edilen su ürünleri miktarını geçmesi bekleniyor.

  • Çipura ihracatı 2020 yılı ocak-mart döneminde 71,5 milyon dolar iken, 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 25'lik artışla 86,6 milyon dolara yükseldi.

  • Su ürünleri sektörünün ihracatı miktar bazında ise 47 bin 505 tondan, 56 bin 475 tona çıktı.

22/04/21 11:52

Birleşmiş Milletler 2022 yılını Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı ilan etti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde tüketiminin artması için haftada 2-3 öğün balık tüketimini tavsiye ederken, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 2022 yılını Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı (IYAFA 2022) ilan etti. Omega-3 zengini olan balık bağışıklık...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin