28.05.2022

  • Bu kapsamda; Ayvalık Kirli Hanım Peyniri, Balya Tereyağı, Balıkesir Kaymaklısı ile pideli paça için de başvuru hazırlıkları sürüyor.

  • Maya un ile yoğrularak yuvarlak şekil veriliyor ve yıkanmış susama bulanarak odun ateşinde pişiriliyor.

  • Pideden daha ince olan ekmekler dayanıklılığı artsın diye iplere geçirilerek serin bir yerde kurutulup 2-3 ay saklanabiliyor.

25/01/22 17:11

Büyükşehir Coğrafi İşaret başvurularını sürdürüyor

Balıkesir'in gastronomi şehri olması yolunda büyük gayret gösteren Başkan Yücel Yılmaz'ın talimatıyla; bölgeye özgü gıda ürünleri için Coğrafi İşaret başvuruları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Bükdere Küflü Deri Katık Peyniri ile Manda Kaymağının ardından Savaştepe...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin