07.12.2021

  • Son yıllarda yapılan çalışmalar neticesinde bir zamanlar diye başlayan cümlelere konu olan lezzetler, sofralardaki yerini alıyor.

  • Türkiye'nin dört bir yanında, kenarda köşede unutulmuş yerel tohumlar yıllar sonra gün yüzüne çıktı ve tarlalarda yeniden yeşerdi.

  • Bu yıl belirlenen Dünya Gıda Günü temasını destekleyen bir adımda Ardahan'dan geldi.

  • Bölgede uzun yıllardan beri Kavılca yetiştiriciliği yapan Nejdet Daşdemir ise buğdayı atası olarak tabir edilen ve endemik bir tür olan Kavılca buğdayını yeniden canlandırdıklarını söyledi.

16/10/21 13:05

Atalık tohumundan yetiştirilen ürünler, tekrar sofralara döndü

Türkiye'nin dört bir yanında, kenarda köşede unutulmuş yerel tohumlar yıllar sonra gün yüzüne çıktı ve tarlalarda yeniden yeşerdi. Son yıllarda yapılan çalışmalar neticesinde "bir zamanlar" diye başlayan cümlelere konu olan lezzetler, sofralardaki yerini alıyor. Ardahan...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin