28.06.2022

  • Sivas'ta bir işletmede dördüncü kuşak Sivas kebabı ustalığı yapan Hüseyin Canikli, meşhur Sivas kebabınının püf noktalarını açıkladı.

  • Sivas kebabında 3-4 aylık kuzuların kekik yedikleri dönemdeki pirzola ve but kısımlarının kullanıldığını ifade eden Canikli, sebzelerin ve etin tazeliği nedeniyle yılın sadece 6 ayında pişirilebildiğini söyledi.

  • Hazırlanan şişler fırının yolunu tutarak gürgen ağacı ateşinde yaklaşık 20 dakikada pişirilerek hazır hale getiriliyor.

  • Ortaya çıkan lezzeti tatmak için yurt dışından dahi gelenler oluyor.

20/05/22 11:44

Asırlardır süregelen lezzet yılın sadece 6 ayı yenebiliyor

Sivas'ta dördüncü kuşak Sivas kebabı ustası Hüseyin Canikli, Sivas kebabının yılın sadece 6 ayı pişirilebildiğini, yemek için yurt dışından dahi gelenler olduğunu söyledi. Sivas'ta bir işletmede dördüncü kuşak Sivas kebabı ustalığı yapan Hüseyin Canikli, meşhur Sivas kebabınının...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin