21.05.2022

  • Kışlık sebze üretiminde lider olan İzmir'de, tarladan hasat edilen ürünler 1-2 liraya satılırken, kentteki tezgahlarda 5-6 liraya ulaşan fiyatlar İstanbul, Ankara gibi şehirlerde 10 kat yükseliyor.

  • Bu durumdan şikayetçi olan üretici ve son satıcı ise asıl parayı kazanının komisyoncular olduğunu söyledi.

  • Bir işçinin günlük 125 lira ücretle çalıştığını ifade eden Şınığ, Pazarda kereviz 5 lira burada 2 lira.

  • Ekiyoruz, biçiyoruz, mazot parası, gübre parası, işçi parası var.

18/01/22 12:59

Üreten, satan değil komisyoncu kazanıyor

Kışlık sebze üretiminde lider olan İzmir'de, tarladan hasat edilen ürünler 1-2 liraya satılırken, kentteki tezgahlarda 5-6 liraya ulaşan fiyatlar İstanbul, Ankara gibi şehirlerde 10 kat yükseliyor. Bu durumdan şikayetçi olan üretici ve son satıcı ise asıl parayı kazanının...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin