-
Ülkemizde ise Balkanlardan gelen yurttaşlarımız aracılığı ile Kolza adı ile 1960'lı yıllarında getirilmiş ve Trakya'da ekim alanı bulmuştur.
-
6 bin dekar alanda üretim hedefliyoruz Bakanlık desteğiyle Samsun'da kanola üretimini yaygınlaştıracaklarını belirten İbrahim Sağlam, İlimiz, tarımsal potansiyeli yüksek olan ve geçmişte kanola tarımı yapılan iller arasındadır.
-
Kanola, tanelerinde bulunan yüzde 38-50 yağ ve yüzde 16-24 protein ile önemli bir yağ bitkisidir.
-
Ancak Kolza ürününün yağında insan sağlığına zararlı erüsik asit, küspesinde de hayvan sağlığına zararlı glukosinolat bulunması nedeniyle 1979 yılında ekimi yasaklanmıştır.
Samsun’da kanola ekimi yaygınlaştırılacak
Entities
Samsun’da kanola ekimi yaygınlaştırılacak
Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle kanola üretiminin yaygınlaştırılması çalışmaları başlatıldı. Bun ilişkin Üretim Genel Müdürlüğünce 19 Mayıs, Atakum, Lâdik, Kavak, Havza, Bafra ve Vezirköprü olmak üzere toplam 7 ilçede 6 bin da alanda projelendirme yapıldı. 2021 yılında...