01.07.2022

  • Mayıs-Haziran aylarında açan gelincikler doğa severleri ve fotoğraf tutkunlarını bekliyor Sındırgı bölgesinde biyolojik çeşitliliğe dayalı geleneksel bilgileri derleyen Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.

  • Fatih Satıl, Balıkesir ve çevresinde de gelinciğin taze yaprakları zeytin yağında kavurularak sevilerek yenilir dedi.

  • Bununla birlikte gelinciğin şifa amaçlı kullanımının yanında gıda olarak kullanımı da yaygın olduğunu belirten Prof.

  • Daha sonra zeytinyağı ile karıştırılarak elde edilen bu sıvı; öksürük, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.

22/05/22 11:13

Sındırgı gelincik tarlaları ile kırmızıya büründü

Sındırgı'nın hemen her noktasında özellikle nadasa bırakılan buğday ve arpa tarlalarında açan gelincik çiçekleri, bölge halkının yanı sıra çevre illerden gelen vatandaşlardan da ilgi görüyor. Doğasıyla ve kırsal mahallerindeki doğal yaşamıyla dikkatleri çeken Sındırgı ilçesinde...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin