28.05.2022

  • Besiciler eskiden etçil olmayan yerli ırk sığırlardan yerli kara, boz ırk, Doğu Anadolu kırmızı ve Günay Anadolu kırmızı ırklarını besliyor ve kasaplara veriyorlardı.

  • Vatandaşlar, son dönemlerde tükettikleri kırmızı etlerin eski yıllarda tükettikleri kırmızı etlerle aynı lezzette olmadığından yakınıyor.

  • Başkan Erdal Doğan, vatandaşların lezzet konusunda haklı olduğunu belirterek, yerli ırkların selekte yöntemiyle geliştirilerek daha çok üretilip, tüketilmesi için çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.

  • Son yıllarda ise artan giderler dolayısıyla daha az hayvandan daha çok et üretmeyi hedefleyen besiciler, yabancı ve etçil ırkları üretiyorlar.

07/01/22 16:01

Sığırların boyu büyüdü, lezzeti azaldı

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, vatandaşların kırmızı etteki eski lezzeti bulmamalarının nedenini, besicilerin son dönemlerde canlı ağırlığı fazla olmayan yerli sığırların yerine etçil yabancı ırk sığırları üretmeye başlamalarından kaynaklanabileceğini...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin