20.10.2020

  • Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezi olan ve özellikle kış yemeklerinin başında gelen kurutmalıklar, büyük zorluklarla hazırlanıyor.

  • Kentte baharat, kurutmalık ve yöresel lezzetlerin satıldığı Tarihi Çarşılar bölgesinin iş yerlerinin girişlerine asılan rengarenk kurutmalıklar, lezzetinin yanı sıra renk cümbüşü de oluşturuyor.

  • Tarlalardan toplanan biber, patlıcan ve kabaklar içleri oyulduktan sonra iplere gerilip bir süre suda bekletiliyor, ardından bahçe ve açık alanlarda oluşturulan sergilerde kurutuluyor.

  • Patlıcan bağı 12-13 lira, biber bağı 12-13 lira, acur 10 lira ve beyaz kapak 10 liradır.

14/09/20 15:52

Rengarenk ’Urfa kurutmalıkları’ tezgahları süslüyor

Kış mevsiminin vazgeçilmezi kuru patlıcan, biber, kabak ve acur tezgahtaki yerini aldı. Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezi olan ve özellikle kış yemeklerinin başında gelen kurutmalıklar, büyük zorluklarla hazırlanıyor. Tarlalardan toplanan biber, patlıcan ve kabaklar içleri...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin