18.10.2019

  • Bayburt'ta Eylül ayı ile birlikte haftanın belirli günü kurulan pazarlar da vatandaşlar kendi elleriyle yapmayı tercih ettikleri kışlık turşu ve salça için alışverişe başladı.

  • Uzun süredir pazarcılık yapan Ahmet Demir, sonbahar ayının gelmesiyle turşuluk ve salçalık ürünlerin yapımında artış olduğunu dile getirerek; Güz ayının gelmesiyle turşuluk başladı.

  • Pazarda 3 ila 5 lira arasında değişen fiyatıyla satın alınan biberler, kadınlar tarafından evlerde ayıklanarak salçaya ve turşuluklara dönüştürülüyor.

  • Kışa hazırlık yapmak isteyen vatandaşlar, son haftalarda turşu kurma telaşına düştü.

16/09/19 11:59

Pazarlarda salçalık biber hareketliliği

Bayburt'ta Eylül ayı ile birlikte haftanın belirli günü kurulan pazarlar da vatandaşlar kendi elleriyle yapmayı tercih ettikleri kışlık turşu ve salça için alışverişe başladı. Bayburtlu vatandaşlar, hazır satın almak yerine kendi elleriyle yapmayı tercih etmesiyle salçalık...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin