09.08.2020

  • Buğdayın ekiminden tüketimine kadar geçirdiği süreçte her adım büyük özen gerektiriyor.

  • Enstitüsü görevlisi Cemal Şermet, Miktar ve kaliteyi yükseltmek ancak ıslah çalışmalarıyla mümkün.

  • Yeni bir çeşidin geliştirilerek tescil edilmesi ise 12 yıllık süreci kapsıyor.

  • Hızlı değişen çevresel koşullara uyum sağlamak ve ortaya çıkan problemlerin kısa sürede çözümü bakımından, bu sürecin kısaltılması elzem bir konu.

02/08/20 16:39

Laboratuvarda buğday hasadı iki aya düştü!

Buğdayın ekiminden tüketimine kadar geçirdiği süreçte her adım büyük özen gerektiriyor. Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde uygulanan yöntemle, buğdayın hasat süreci 8 aydan 2 aya düşürüldü. Enstitüsü görevlisi Cemal Şermet, "Miktar ve kaliteyi yükseltmek...

Türkiye Gazetesi ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin