20.09.2018

  • Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op.

  • 260 binden fazla kadını analiz eden araştırmacılar, haftada ortalama iki sosise denk gelen işlenmiş et tüketiminin, göğüs kanseri riskinde yüzde 50 civarında artışa neden olduğunu buldular.

  • İŞLENMİŞ ET TÜ rdından araştırmacılar, analizlerini, kırmızı ve işlenmiş etlerin ve meme kanseri riskinin izlenmesine yönelik önceki 10 çalışmadan elde edilen sonuçlarla birleştirerek yapılan çalışmaları değerlendirdiler.

  • 40-69 yaşlarındaki 262 bin 195 kadına ait veriler araştırmaya tabi tutuldu.

14/07/18 10:09

Korkunç iddia! Haftada 2 defa tüketildiğinde...

Yeni bir araştırma sayesinde, işlenmiş et tüketimindeki artışla göğüs kanseri riskindeki artışın bağlantılı olduğuna dair kanıtlara ulaşıldı. 260 binden fazla kadını analiz eden araştırmacılar, haftada ortalama iki sosise denk gelen işlenmiş et tüketiminin, göğüs kanseri...

Türkiye Gazetesi ·

Korkunç iddia! Haftada 2 defa tüketildiğinde...

Türkiye Gazetesi

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin