20.10.2019

  • Bir başka ifadeyle yenildiği veya içildiği takdirde kanseri önlediği ya da tedavi ettiği gösterilen hiçbir gıda maddesi yoktur.

  • Diyetisyen Gürel, besinler hakkında şu bilgileri verdi: Kırmızı et (özellikle uygun şekilde pişirilmiş olmasına dikkat ederek) ve hayvansal yağları az tüketin.

  • Meyve ve sebzeler, yeşil çay, siyah çay, üzüm, üzüm çekirdeğinde bulunan polifenoller de kansere karşı koruyucu etki gösterdiği bilinen önemli fitokimyasallardır .

  • Sebze, meyve, tam tahıl ve baklagillerde yer alan ve yukarıda sayılan maddelerin kendilerinin mi yoksa besinlerdeki varlığının mı kanserden koruyucu olduğu iyi bilinmediği için bu besinlerin hepsinin tüketilmesi önerilmektedir.

14/09/19 13:27

Kanser değil besinler güçlü

Diyetisyen Salih Gürel, sağlıklı tüketilen besinler sayesinde kanser riskinin azaldığını söyledi. Diyetisyen Salih Gürel, "Sağlıklı bir diyet kanser riskini ve kalp hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalık riskini azaltabilir ancak obeziteden korunma ve alkol tüketiminin...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin