29.06.2022

  • Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, sağlıklı hayatın bir parçası olarak tercih edilen yeşil çayın faydalarını anlattı.

  • Diyetisyen Akgül, bağışıklığı güçlendirmesi, obeziteyi engellemesi, kansere karşı koruyucu olması, kan şekerinin düzenlenmesi gibi başlıca faydaları nedeniyle yeşil çayı tavsiye etti.

  • 4-5 dakika demlenmeli Çayın demleme suyu, demleme süresi, kullanılan miktarı ve demlenecek kabın öneminden bahseden Diyetisyen Akgül, Plastik veya alüminyum kapları tercih etmeyin.

  • Bunun sonucunda çay yapraklarında bulunan klorofiller (renk pigmentleri) parçalanmadan kalır ve fermantasyon işlemi yapılmadığı için yapraklar yeşil rengini korur.

12/05/22 11:09

Fincanla gelen sağlık: "Yeşil çay"

Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, sağlıklı hayatın bir parçası olarak tercih edilen yeşil çayın faydalarını anlattı. Diyetisyen Akgül, bağışıklığı güçlendirmesi, obeziteyi engellemesi, kansere karşı koruyucu olması, kan şekerinin düzenlenmesi...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin