18.11.2019

  • Selçuklu saraylarında gelişen Konya mutfağının Mevlevî adap ve erkanıyla yoğrularak birbirinden güzel lezzetleri barındırdığını kaydeden Diyetisyen Merve Sena Nazlı, yemekleri sağlık açısından değerlendirdi.

  • Konya yöresel yemeklerinin içerdiği yüksek miktarda karbonhidrat nedeniyle kilo aldırdığı, şehirde yaşayanlarda hipertansiyon ve obezite sıklığının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu belirlendi.

  • - Etli Ekmek - Pideye benzeyen etli ekmek ince hamurun üzerine kıyma, domates, soğan ve biber karışımı ilave edilmesi ile hazırlanıyor.

  • - Fırın Kebabı - Sıcak pidenin üzerine koyun veya kuzu eti eklenmesi ile yapılan fırın kebabının 100 gramı 190 kalori.

12/09/19 11:28

Diyetisyen Merve Sena Nazlı: “Konya yemekleri kilo aldırıyor”

Konya yöresel yemeklerinin içerdiği yüksek miktarda karbonhidrat nedeniyle kilo aldırdığı, şehirde yaşayanlarda hipertansiyon ve obezite sıklığının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu belirlendi. Medicana Konya Hastanesi Diyetisyeni Merve Sena Nazlı, Konya'da hipertansiyon...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin