20.08.2018

HABER ÖZETI

  • Acıbadem Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Esra Kula, dışarıda yemek yiyenlerin yüzde 50'sinin; yemeklerin saklanma ve paketlenme koşullarında maruz kalınan fitalat ve diğer plastiklerden dolayı kanser riski altında olduğunu söyledi.

  • Sadece soğuk bir şeyler tüketirken ve tek kullanımlık, hemen atmak üzere kullanmak gerekir.

  • Kula, fitalat içerikli plastik malzemeleri kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı: Fitalatlar ve diğer PVC malzemeleri kullanılıyorsa bile, sıcakla ve asitle temas etmemesi sağlanırsa, belli sınırlarda etkilerinden korunmuş olunur.

  • O nedenle hazır paketli gıdaların sıklığını ve miktarını çok düşük tutmak hatta hiç tüketmemek gerekir” dedi.

16/04/18 12:50

Dışarıda yemek yiyenlere üzücü haber: yüzde 50’si kanser riski altında

Acıbadem Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Esra Kula, dışarıda yemek yiyenlerin yüzde 50'sinin; yemeklerin saklanma ve paketlenme koşullarında maruz kalınan fitalat ve diğer plastiklerden dolayı kanser riski altında olduğunu söyledi. Plastiklerin esnekleştirilmesi ve yumuşak...

Istanbulhaber ·

Dışarıda yemek yiyenlere üzücü haber: Yüzde 50'si kanser riski altında

Plastiklerin esnekleştirilmesi ve yumuşak hale gelmelerini sağlayan fitalat malzemesinin kanser yapıcı etkisinin kanıtlandığını belirten Diyetisyen Esra Kula, söz konusu malzemenin gıdaların saklama kaplarında, paketli gıdaların ambalajlarında, plastik su şişelerinde, kağıt...

Memurlar ·

Dışarıda yemek yiyenlere üzücü haber: yüzde 50’si kanser riski altında

Plastiklerin esnekleştirilmesi ve yumuşak hale gelmelerini sağlayan fitalat malzemesinin kanser yapıcı etkisinin kanıtlandığını belirten Diyetisyen Esra Kula, söz konusu malzemenin gıdaların saklama kaplarında, paketli gıdaların ambalajlarında, plastik su şişelerinde, kağıt...

İhlas Haber Ajansı ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin