23.05.2022

  • Bilim insanları, Nature Geneticsdergisinde yayımladıkları yeni bir makalede, ABD ve Birleşik Krallık'tan yaklaşık 70 bin yetişkinin genomunu incelediklerini açıkladı.

  • Toplamda COVID-19 semptomlarını tanımlayan 1 milyondan fazla katılımcı verisini kullandılar.

  • Ekip daha sonra, bu duyularını kaybetmiş kişilerde tat ve koku ile ilişkili olduğu bilinen genom parçalarını, enfekte olmayan kişilerin genomlarıyla karşılaştırdı.

  • 1 futbolcunun testi pozitif çıktı Süper Lig’in 22’nci haftasında kendi evinde Giresunspor’u ağırlayacak olan Trabzonspor’da koronavirüs şoku yaşanıyor.

18/01/22 18:22

Bilim insanları, COVID-19'da tat ve koku kaybına yol açan genleri buldu

Bilim insanları, Nature Geneticsdergisinde yayımladıkları yeni bir makalede, ABD ve Birleşik Krallık'tan yaklaşık 70 bin yetişkinin genomunu incelediklerini açıkladı. Araştırma ekibi, COVID-19 sırasında tat ve koku kaybıyla ilişkili genleriaradı. Toplamda COVID-19 semptomlarını...

Türkiye Gazetesi ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin