23.10.2019

  • Bitkisel kandırmacası Türk Kardiyoloji Derneği Lipid Çalışma Grubu Başkanı Doç.

  • Dr. Öner Özdoğan “Sanayi üretimi trans yağ, kalp krizi ve ölüme neden olan zehirli gıda katkısıdır.

  • Pınar Ay, sivil toplum kuruluşlarının bunu yüzde 1’in altına çekmeye çalıştığını belirtti.

  • Trans yağ paketli gıda etiketlerinde “Hidrojenize bitkisel yağ” olarak belirtiliyor ve toplumda bitkisel olan güvenlidir algısı oluşturularak, toplum sağlığı tehdit ediliyor” dedi.

05/09/19 07:27

Açıkta satılan börekler kalp riskini artırıyor

Ziyneti Kocabıyık - Sağlığa Evet Derneği ve Türk Kardiyoloji Derneği tarafından İstanbul’da yapılan bir çalışma sonucunda, markette ve açıkta satılan gıda ürünlerinin bir kısmında tehlikeli oranda trans yağ bulunduğu tespit edildi. İstanbul’da marketlerde ve dükkânlarda...

Türkiye Gazetesi ·

Açıkta satılan börekler kalp riskini artırıyor

Türkiye Gazetesi

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin