22.10.2021

  • Adana'nın Kozan ilçesinde geleneksel yöntemlerle yerel çeşit üzümlerden yapılan pekmez, zorlu bir üretim sürecinin ardından sofraya geliyor.

  • Üzümlerden bir kısmını kurutmalık olarak değerlendiren Müslüm Özdemir ve eşi pekmez yapmak için eşiyle yoğun bir mesai harcıyor.

  • 40 yıl önce ektiği bağındaki kaliteli verimin sırrının budamadan kaynaklandığını belirten Özdemir, Daha önceden köylülerin hepsinin bağı vardı ama geliri yok diye hep bırakıp terk ettiler.

  • Eşi Hatice Özdemir de, her yıl Eylül ayında pekmez yaptıklarını belirterek, Meşakkatli bir iş ama keyifli dedi.

21/09/21 12:56

Üzümün pekmez yolculuğu

Adana'nın Kozan ilçesinde geleneksel yöntemlerle yerel çeşit üzümlerden yapılan pekmez, zorlu bir üretim sürecinin ardından sofraya geliyor. İlçeye bağlı Kıbrıslar Mahallesinde bağcılık yapan 5 çocuk babası Müslüm Özdemir (70) ve eşi Hatice Özdemir (55) yerel çeşitlerden...

Istanbulhaber ·

İlgili konular

×
Palo.com.tr Facebook ta takip edin